25-35
Laktosefri
Vegetar
Wraps med refried beans, syltet rødløk, coleslaw og avokado
Proteinrike bønner og en spenstig coleslaw med lime og koriander i tortilla passer perfekt som hverdagstaco til hele familien.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- hvete
Basisvarer
- kanel
- vann
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Refried beans
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Chipotlemiks
½ pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kanel
1 ts
Vann
1 dl
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Coleslaw
Gulrot
1 stk
Koriander
½ bunt
Rødkål
½ bit
Chilimajones (Egg, Sennep)
1 pakke
Lime
½ stk
Chipotlemiks
½ pakke
Tilbehør
Fullkornstortillaer (Hvete)
4 stk
Avokado
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 802 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 95 g
- Protein 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Refried beans: Skrell gulrøttene, sjalottløken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og den ene gulroten i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
- Refried beans, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halvparten av chipotlemiksen, 1 ts kanel og hele pakken med oreganokrydderet i omtrent 1 minutt. Tilsett bønnene, sjalottløken, gulrotterningene og hvitløken, og stek det hele videre i 4–5 minutter. Tilsett 1 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La det småkoke i 4–5 minutter, til væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele til sukkeret har smeltet. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Coleslaw: Grovriv den andre gulroten på et rivjern. Skyll og tørk korianderen. Finhakk korianderen og halvparten av rødkålen. Bland 2 ss av chilimajonesen og saften fra halve limen i en skål. Krydre med salt og pepper, og smak til med chipotlemiksen. Bland rødkålen, gulroten og korianderen sammen med dressingen.
- Tilbehør: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 6 minutter. Del avokadoen i to. Fjern steinen, og del avokadokjøttet i skiver. Fyll tortillaene med bønnene, og topp med avokadoen, coleslawen og den syltede rødløken.