25-35
Laktosefri
Glutenfri
Kyllingsalat med bakt søtpotet, bacon, egg og avokado
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Bakte søtpotetstaver og kylling
Søtpotet
1 stk
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Bacon og egg
Baconterninger
150 g
Egg (Egg)
2 stk
Grønnsaker
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
1 stk
Avokado
1 stk
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 672 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 30 g
- Protein 59 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hell kraften fra kyllingen i en beholder, og frys den ned. Kraften er super å bruke som smakstilsetning i sauser og supper.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Bakte søtpotetstaver og kylling: Skrell og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. La det være litt plass til overs på stekebrettet. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- Bacon og egg: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek baconet i omtrent 3 minutter, til det er gyllent. Kok eggene i 7–9 minutter.
- Bakte søtpotetstaver og kylling, fortsettelse: Ta stekebrettet ut av ovnen når det gjenstår 10–15 minutter av søtpotetens steketid, og legg kyllingen på stekebrettet. Stek kyllingen i ovnen med søtpoteten i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
- Grønnsaker: Kutt enden av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Skrell og finhakk rødløken. Del avokadoen i to, ta ut steinen, og kutt avokadokjøttet i terninger. Løft avokadoterningene ut av skallet med en spiseskje. Kutt limen i båter.
- Servering: Skyll eggene i kaldt vann, og skrell og kutt dem i båter. Skjær kyllingen i skiver. Bland kyllingen, grønnsakene, baconet og eggene i en salatbolle. Drypp litt olivenolje og saften fra limebåtene over det hele. Dersom barna er skeptiske til noen av ingrediensene, kan du også servere ingrediensene i skåler hver for seg, og la barna få lage sin egen salat.