20-30
Laktosefri
Soya- og ingefærglasert kyllinglår med ananassalat og bulgur
Denne ananassalaten har alt. Sprø salat, søt ananas, syrlig lime og sting fra chilien. Et fargerikt tilbehør til den glaserte kyllingen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olivenolje
- salt
- pepper
Soya- og ingefærglasert kyllinglår
Kyllinglår
520 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Ananassalat
Hjertesalat
1 stk
Ananas
½ stk
Lime
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 778 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Del kyllingen i leddet for å kutte ned steketiden. La gjerne kyllingen ligge i sausen natten over, før du steker den.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Soya- og ingefærglasert kyllinglår: Legg kyllingen i en ildfast form (se tips), og vend inn soya- og ingefærsausen, salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gjennomstekt.
- Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
- Ananassalat: Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Skrell og kutt ananasen i terninger. Ha salaten og ananasen i en bolle, klem over saften fra limen, og bland inn sesamfrøene, ønsket mengde av chiliflakene og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper.
- Restetips: Kutt resten av ananasen i terninger, ha den i en pose, og legg den i fryseren. Deilig å bruke til smoothie.