20-30
Laktosefri
Glutenfri
Frijoles Charros - Meksikansk bønnegryte med mørkokt svinebog og kokt ris
Frijoles Charros er en tradisjonell og populær meksikansk rett som også kalles "cowboy beans". Skikkelig meksikansk comfort food!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk
Basisvarer
- vann
- smør
- pepper
- salt
- olje
Bønnegryte
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
½ stk
Rød paprika
½–1 stk
Koriander
½ bunt
Grønn chili
½ stk
Kidneybønner
1 pakke
Sous vide svinebog med jalapeno
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Moste tomater
½ flaske
Røkt chilimix
1 pakke
Three spice
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
2 dl
Smør (Melk)
1 ss
Jasminris
Jasminris
135 g
Til servering
Koriander
½ bunt
Gul løk
½ stk
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 725 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 88 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker en mildere gryte kan du skrape vekk frøene på chilien før du hakker den.
- Bønnegryte, forberedelse: Skrell og finhakk hvitløken og hele løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i små terninger. Skyll korianderen og chilien. Grovhakk korianderen og finhakk chilien (se tips). Sil av laken, og skyll bønnene. Ta svinebogen ut av pakken, men spar på kraften i posen. Del kjøttet i terninger.
- Bønnegryte: Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha hvitløken, paprikaen, chilien og halvparten av løken i gryten (resten av løken skal brukes til topping). Stek grønnsakene i 3–4 minutter. Ha i tomatpureèn og la det hele steke et minutt til. Tilsett bønnene, de moste tomatene, alle krydderne, buljongen og 2 dl vann. Kok opp og la gryten småkoke i 10–12 minutter. Rør i gryten underveis, og tilsett svinebogen og kraften fra pakken de siste 5 minuttene av koketiden.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Bønnegryte, fortsettelse: Smak til gryta med salt og pepper, og rør inn litt saft fra limen, 1 ss smør og halvparten av korianderen rett før servering.
- Til servering: Del resten av limen i båter. Topp gryten med resten av den finhakkede løken og korianderen, og server risen og limebåtene til retten.
- Vel bekomme!