20-30
Glutenfri
Sukkersaltet laks med asparges, bakt løk og smørsaus
Laks med friske smaker og spreke farger er en sikker vinner på middagsbordet.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- sukker
- salt
- olje
- pepper
Sukkersaltet laks
Laksefilet (Fisk)
135 g
Sukker
1 ts
Salt
1 ts
Poteter og bakt løk
Rødløk
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
200 g
Smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
½ pakke
Asparges
Asparges
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 770 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 50 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Laksen kan pannestekes. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den har en lett rosa kjerne.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Sukkersaltet laks: Bland sammen 1 ts sukker og 1 ts salt i en skål, og vend fisken i blandingen. La fisken ligge i blandingen i 15–20 minutter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett.
- Poteter og bakt løk: Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Ha løken og potetene i en ildfast form, vend inn litt olje og salt. Bak potetene og løken i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele og kok opp på middels varme under omrøring.
- Asparges: Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Kutt bunnene av aspargesene, og kast dem. Kok aspargesen i 2–3 minutter, og hell av vannet.
- Sukkersaltet laks, fortsettelse: Ha fisken i formen oppå potetene og krydre med litt pepper. Stek det hele sammen videre i ovnen de siste 8 minuttene av potetenes steketid, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
- Håper det smaker!