20-30
Salsicciaboller med couscous, tomatsalat og tzatziki
Disse italienske kjøttbollene, krydret med fennikel, muskat og koriander, faller i smak hos de fleste. Helt fantastiske å dyppe i en frisk tzatziki.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- vann
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
Syltet rødløk
Rødløk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
6 ss
Couscous
Couscous (Hvete)
½ pakke
Hønsebuljong
½ pakke
Tzatziki
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
Salsicciaboller
Salsicciadeig
150 g
Tomatsalat
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 694 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 71 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spiser du ikke all løken, kan du ha den på et tett glass og sette den i kjøleskapet. Der holder den seg fint i 1–2 uker.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 4 ss sukker og 6 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
- Tzatziki: Riv agurken på den grove siden av et rivjern, og klem ut vannet. Bland sammen agurken, yoghurten og persilladen i en serveringsskål. Smak til med pepper.
- Salsicciaboller: Kna salsicciadeigen godt sammen, og rull deigen til kjøttboller. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
- Tomatsalat: Skyll ruccolaen og tomaten, og kutt tomaten i terninger. Ha ruccolaen og tomatterningene i en skål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.