Syltet spiralagurk med smak av Japan

Denne agurksalaten er en fin liten rett å servere som snacks eller som tilbehør til kylling eller kjøtt. Denne er morsom for barna å prøve seg på – de trenger kanskje bare litt hjelp til å sørge for at kuttingen går riktig for seg. Her gjelder det nemlig å være forsiktig, så du ikke kutter hele veien igjennom, slik at du ødelegger spiralen.

Lykke til!

Du trenger:

  • 6 små agurker
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts chiliflakes
  • 2 hvitløksfedd - revet
  • 1 ts sukker

Slik gjør du:

Legg agurken på en skjærefjøl, mellom to spisepinner. Kutt agurken diagonalt, i så tynne skiver som mulig. Spisepinnene vil hindre at du kutter hele veien igjennom. Snu agurken og gjenta på andre siden, i samme vinkel som første gang. Legg agurkene over i en bolle eller stort norgesglass. Bland ingrediensene til marinaden og hell over agurkene. Bland godt, ha på lokk og la marinere i kjøleskapet over natta.

Server som tilbehør til kjøtt eller kylling, eller bare som en snack, eller del av et tapasbord.