Sukkersaltet laks med asparges, bakt løk og smørsaus
20-30
Glutenfri

Sukkersaltet laks med asparges, bakt løk og smørsaus

Laks med friske smaker og spreke farger er en sikker vinner på middagsbordet.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • olje
  • pepper

Sukkersaltet laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
135 g
Sukker
1 ts
Salt
1 ts

Poteter og bakt løk

rødløk
Rødløk
1 stk
kokte timian- og hvitløkspoteter
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
200 g

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
½ pakke

Asparges

asparges
Asparges
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 770 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Laksen kan pannestekes. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den har en lett rosa kjerne.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Sukkersaltet laks: Bland sammen 1 ts sukker og 1 ts salt i en skål, og vend fisken i blandingen. La fisken ligge i blandingen i 15–20 minutter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett.  
  3. Poteter og bakt løk: Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Ha løken og potetene i en ildfast form, vend inn litt olje og salt. Bak potetene og løken i ovnen i omtrent 15 minutter.    
  4. Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele og kok opp på middels varme under omrøring.
  5. Asparges: Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Kutt bunnene av aspargesene, og kast dem. Kok aspargesen i 2–3 minutter, og hell av vannet. 
  6. Sukkersaltet laks, fortsettelse: Ha fisken i formen oppå potetene og krydre med litt pepper. Stek det hele sammen videre i ovnen de siste 8 minuttene av potetenes steketid, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.  
  7. Håper det smaker!