Salsicciaboller med couscous, tomatsalat og tzatziki
20-30

Salsicciaboller med couscous, tomatsalat og tzatziki

Disse italienske kjøttbollene, krydret med fennikel, muskat og koriander, faller i smak hos de fleste. Helt fantastiske å dyppe i en frisk tzatziki.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
6 ss

Couscous

couscous
Couscous (Hvete)
½ pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
½ pakke

Tzatziki

agurk
Agurk
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
½ pakke

Salsicciaboller

salsicciadeig
Salsicciadeig
150 g

Tomatsalat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 694 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spiser du ikke all løken, kan du ha den på et tett glass og sette den i kjøleskapet. Der holder den seg fint i 1–2 uker.

  1. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 4 ss sukker og 6 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
  2. Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
  3. Tzatziki: Riv agurken på den grove siden av et rivjern, og klem ut vannet. Bland sammen agurken, yoghurten og persilladen i en serveringsskål. Smak til med pepper. 
  4. Salsicciaboller: Kna salsicciadeigen godt sammen, og rull deigen til kjøttboller. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 
  5. Tomatsalat: Skyll ruccolaen og tomaten, og kutt tomaten i terninger. Ha ruccolaen og tomatterningene i en skål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.