20-30
Vegetar
Halloumi- og aspargespasta med dukkah og sitron
En sommerlig fusionrett med røtter i Middelhavet, stappfull av spennende smaker! Dukkah er en blanding av kjerner og krydder, og gir en nydelig krønsj til retten.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Dukkah
Kjerneblanding
1 pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Aspargespasta
Pasta (Hvete)
200 g
Asparges
100 g
Ruccola
50 g
Sitron
½ stk
Olivenolje
2 ss
Halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
Tilbehør
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1011 kcal
- Fett 55 g
- Karbohydrater 79 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Kok opp vann til pastaen.
- Dukkah: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kjerneblandingen, sesamfrøene og det tyrkiske krydderet. Stek det hele raskt til kjerneblandingen blir jevnt gyllen. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene. Ta dukkahen til side i en liten skål.
- Aspargespasta: Kok pastaen som anvist på pakken. Kutt av den nederste delen på aspargesen, og kast den. Kutt deretter aspargesen i 4 biter. Skyll og tørk ruccolaen. Del sitronen i båter. Kok aspargesen sammen med pastaen de siste 2 minuttene av pastaens koketid. Hell av vannet, og vend inn ruccoalen og 2 ss olivenolje. Klem over saften fra halve sitronen. Krydre med salt og pepper.
- Halloumi: Del halloumiskivene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i 2 minutter på hver side, eller til den har fått en gyllen stekeoverflate.
- Servering: Riv halloumien i mindre biter. Topp pastaen med halloumibitene, dukkahen og Grande Premium-osten. Server sitronbåtene til.