20-30
Glutenfri
Sukkersaltet laks med asparges og smørsaus
Laks med friske smaker og spreke farger er en sikker vinner på middagsbordet.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- sukker
- salt
- olje
Sukkersaltet laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Sukker
2 ss
Salt
2 ss
Kokte poteter
Poteter
350 g
Smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
1 pakke
Asparges
Asparges
1 bunt
Tilbehør
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 648 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 36 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Laksen kan pannestekes. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den har en lett rosa kjerne.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Sukkersaltet laks: Bland sammen 2 ss sukker og 2 ss salt i en skål, og vend fisken i blandingen. La fisken ligge i blandingen i 15–20 minutter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett.
- Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, kok opp på middels varme under omrøring.
- Asparges: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt bunnene av aspargesen, og kast dem. Kok aspargesen i 2–3 minutter, og hell av vannet.
- Sukkersaltet laks, fortsettelse: Ha fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med pepper. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
- Servering: Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.