20-30
Glutenfri
Souvlaki med pommes frites, blandet salat med tomat, og tzatziki
Souvlaki er populær gresk hurtigmat der marinert kjøtt grilles, og spises rett fra spydet.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- eplesider- eller hvitvinseddik
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Pommes frites
Poteter
350 g
Souvlaki
Sitron
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Mager svinekam i skiver
300 g
Oregano
1 pakke
Grillspyd
4 stk
Olivenolje
1 ss
Tzatziki
Agurk
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
Tilbehør
Tomat
1 stk
Restaurantsalat
50 g
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 576 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 38 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis været tillater, kan du gjerne grille souvlaki-spydene og tomatene ute på grillen over direkte varme.
- Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Legg grillspydene i varmt vann.
- Pommes frites: Kutt potetene i strimler. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek pommes fritesen i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend pommes fritesen en gang under steketiden.
- Souvlaki: Skyll og tørk sitronen. Skrell og finhakk hvitløken. Finriv skallet fra sitronen (kun det gule) på et rivjern. Kutt kjøttet i terninger på omtrent 2 cm. Del sitronen i to, og press saften fra halve sitronen i en bolle. Ha i halvparten av hvitløken, oreganokrydderet, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper. Vend inn kjøttet, og la det hele marinere i minst 10 minutter.
- Tzatziki: Skyll og grovriv agurken på et rivjern. Ha agurken i et dørslag, og krydre med litt salt. Press ut så mye væske du klarer fra agurken, og ha agurken, resten av hvitløken og yoghurten i en serveringsskål. Smak til med pepper.
- Souvlaki, fortsettelse: Tre kjøttet på grillspydene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek spydene i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Tilbehør: Skyll og kutt tomaten i store terninger. Ha tomaten og salaten i en serveringsbolle, og bland inn 1 ss olivenolje og ½ ss eddik. Krydre med litt salt og pepper. Kutt resten av sitronen i båter. og server båtene til retten.
- God middag!