15-20
Laktosefri
Laksepoke med agurk, syltet rødkål og chilimajones
Poke er en hawaiisk rett med rå fisk kuttet i terninger. Her får du en megagod versjon med marinert og stekt fisk.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- sukker
- eplesider-/hvitvinseddik
- olje
Jasminris
Jasminris
½ pakke
Syltet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Ponzumarinert laks
Laksefilet (Fisk)
135 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
Topping
Grønt eple
½ stk
Agurk
½ stk
Gulrot
½ stk
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1041 kcal
- Fett 56 g
- Karbohydrater 95 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Syltet rødkål: Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl eddik i en kjele. Rør rundt til sukkeret har smeltet. Ha rødkålen i laken, og la den småkoke på lav varme under lokk i omtrent 3 minutter. Ta kjelen av varmen, og la rødkålen trekke frem til servering. Hell av laken ved servering.
- Ponzumarinert laks: Skjær fisken i store terninger, og vend terningene i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Skru varmen av stekepannen. Ha ponzusausen over fisken, og la fisken hvile i stekepannen frem til servering.
- Topping: Skyll eplet og agurken, og kutt eplet og ønsket mengde av agurken i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
- Servering: Legg risen i en skål og fordel laksen, eplet, agurken, gulroten og den syltede rødkålen over. Topp retten med resten av ponzusausen og chilimajonesen.