Sitrusstekt svinenakke med ovnsbakte grønnsaker og kremet appelsinsaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kålrot
300 g
Poteter
350 g
Svinenakke
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
Kremet appelsinsaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 686 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og grovhakk hvitløken. Skrell og kutt kålroten i staver. Skrell rødløken, og kutt den og potetene i båter. Fordel kålroten, løken, hvitløken og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!
God middag!