Torsk med ingefærsmør, grønne bønner og poteter
20-25

Torsk med ingefærsmør, grønne bønner og poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • solsikke-/rapsolje

Poteter

Poteter
500 g

Torsk

Smør (Melk, Laktose)
75 g
Revet ingefær
2 ss
Sitron
½ stk
Salt
Torskefilet
400 g

Grønnsaker

Gulrot
1 stk
Grønne bønner
1 pakke
Rødløk
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Smør (Melk, Laktose)
2 ss
Salt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

MINI-KOKKEN: Finn frem en liten bolle, en skje og et rivjern. Skrap av skallet på ingefæren med en skje og riv ingefæren på den fine delen av rivjernet. Mål opp 2 spiseskjeer med revet ingefær og ha det i bollen. Ha i smør og klem ut saften fra en halv sitron. Rør godt. Nå kan du fordele smøret på torsken. Få hjelp av en voksen til å sette torsken i ovnen.

  1. Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i små terninger. Dette gjør at smøret blir fortere temperert.
  2. Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Sett over poteter til koking og kok potetene møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
  3. Skrell ingefæren, bruk gjerne en skje til å skrape av skallet. Riv ingefæren på den fine delen av et rivjern og bland den sammen med smøret. Smak til med sitronsaft.
  4. Skyll torsken i kaldt vann og tørk den lett med papir. Ha den i en ildfast form. Fordel ingefærsmøret over torsken og krydre med salt og pepper.
  5. Sett torsken i ovnen og stek den i 8–10 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fiskestykkene. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  6. Skrell gulroten og kutt den i strimler. Kutt av endene på de grønne bønnene, kutt rødløken i båter og hakk hvitløken. Varm en stekepanne med olje. Tilsett hvitløk, gulrøtter, rødløk og bønner. La grønnsakene steke på middels varme i 5–6 minutter. Tilsett smør og smak til med salt og pepper.
  7. Server torsk med grønne bønner og poteter.
  1. UKENS UTFORSKER: «INGEFÆR» «Roten til alt godt»: Ingefær har blitt dyrket i mange tusen år i Kina og er blitt brukt som medisin siden tidenes morgen. Det sies at ingefær har mange gode helsebringende effekter, mye på grunn av sitt høye innhold av antioksidanter. Roten til alt godt skal blant annet hjelpe mot sår hals, hemme kvalme, redusere luft i magen og virke betennelsesdempende. Ingefær brukes mye i matlaging og regnes som et krydder. Den er ofte å finne i asiatisk mat, men kan også brukes i supper, sauser, smoothies og te. For å frigjøre mest smak, skrap av skallet med en skje og finhakk ingefæren eller riv den på et rivjern.
  1. RESTETIPS: Skulle du ha mer ingefær igjen, kutt den i tynne skiver. Ha skivene i en kopp varmt vann sammen med en skive lime eller sitron og 1 ts honning. Godt for både kropp og sjel.