Ytrefilet av svin med hvitløkspita og guacamole
Ny oppskrift
Under 35 min
0 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje eller smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne syltet rødløk til denne retten. Skjær rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eple-/hvitvins eller rødvinseddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann. Legg i rødløken og la den trekke i omtrent 10 minutter.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Finhakk rødløk og koriander. Del tomat i terninger. Ha guacamolebasen i en bolle og bland inn grønnsakene. Smak til med lime, salt og pepper.
Skyll bønnene i et dørslag og la dem renne av seg. Kutt rødløk i tynne skiver og tomat i terninger. Riv koriander. Bland sammen bønner, grønnsaker og salat.
Knus hvitløken til pitabrødene med bredsiden av en kniv. Ha olje og hvitløk på et stekebrett med bakepapir. Vend pitabrødene i oljen og stek dem i 2–4 minutter.
Tørk av kjøttet og krydre det med salt og pepper. Forvarm en stekepanne til medium pluss varme. Ha i olje, og stek kjøttet i 2 omganger sammen med hele hvitløksfedd i omtrent 1-2 minutter på hver side. Avslutt med en klatt smør. La kjøttet hvile på en tallerken i 5 minutter.
Finhakk hvitløken og bland den med olje. Grill kjøttet i omtrent 1-2 minutter på hver side. Pensle kjøttet med hvitløksolje og la det hvile i 5 minutter.
Server ytrefilet av svin med salat, hvitløkspita og guacamole.
God middag!