Fullkornstortilla med tacokrydret svin, bønnekrem og mango
Roede

Fullkornstortilla med tacokrydret svin, bønnekrem og mango

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Gul løk
1 stk
Urtemarinert svinekjøtt
400 g
Three spice
½–1 pakke
Vann
½ dl
Olje
1 ss
Hvite bønner
1 boks
Sitron
½ stk
Vann
½ dl
Klasetomat
1 stk
Mango
1 stk
Spinat
100 g
Fullkornstortillaer
4 stk
(Hvete)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bønnekremen kan tilsettes litt finhakket hvitløk og litt olivenolje. Du kan også servere bønnene uten å mose dem. Sitron eller lime er godt sammen med mango og tomat.

Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft. 
Skrell løk, og kutt den i skiver. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i olje. Stek svinekjøttet og løken i 2–3 minutter, krydre med litt salt, og tacokrydder etter smak. Skru ned varmen, og ha vann i stekepannen. La kjøttet og løken stå på lav varme til resten er klart. 
Skyll de hvite bønnene i et dørslag (se tips). Kjør sammen bønnene og litt vann til en jevn masse med en stavmikser. Smak til med sitronsaft og litt salt og pepper.
Kutt tomat og mango i terninger. Bland terningene sammen til en lett salsa, eller server tomat og mango i hver sin skål. Skyll og tørk spinat.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Server fullkornstortilla med tacokrydret svin, bønnekrem, mango, tomater og spinat. 
1 stk Bønnekrem: 2 ss Grønnsaker: 150 g Svinekjøtt: 125 g Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!