Butter Chicken med basmatiris, hvitløksbrød og hjemmelaget nektarinchutney
Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Litt vann
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Basmatiris
125 g
Gul løk
1 stk
Squash
1 stk
Kikerter
1 pakke
Skivet kyllingfilet
350 g
Butter chicken-paste
½–1 glass
Olje
1 ss
Smør
2 ss
Crème fraîche
150 g
Vann
1–2 dl
Koriander
1 bunt
Nektariner
2 stk
Sukker
2 ss
Litt vann
2 ss
Lime
½–1 stk
Rustikke multibrød
2 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne litt revet ingefær i chutneyen. Ønsker du en mer autentisk smak på risen, kan du koke den med litt spisskummen, kanelstang og kardemomme. Det gir en deilig kryddertone. Server gjerne yoghurt eller en raitadressing til.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Kutt løk og squash i skiver. Skyll kikertene i et dørslag.
Varm opp en vid kjele, og ha i olje og smør. Legg i kyllingen sammen med Butter Chicken-paste, og la dem steke i 2 minutter. Ha i løk, squash og kikerter, og stek videre i 1–2 minutter. Hell på crème fraîche og vann. La alt småkoke i 8–10 minutter under lokk. Smak til med paste, salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med litt mer vann.
Del nektarinene i to, ta ut steinen og del dem videre i grove biter. Kok nektarinen i en liten kjele under lokk. Tilsett sukker, vann og saften fra en ½ lime. La chutneyen småkoke i 5–10 minutter. Juster eventuelt med litt mer sukker og limesaft (se tips). Server resten av limen ved siden av.
Stek multibrødene i 4–5 minutter. Gni en ½ hvitløk utover brødene, etter at de er stekt. Skyll og tørk koriander, som du strør over retten ved servering.
Server Butter Chicken med grønnsaker, basmatiris, hvitløksbrød, koriander og hjemmelaget nektarinchutney.
God middag!