Krydret kyllingfilet med spanske poteter og frisk eplesalat

Krydret kyllingfilet med spanske poteter og frisk eplesalat

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kyllingfilet uten skinn
250 g
Potetkrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Sous vide-poteter
125 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Tomatsalsa
85 g
Aioli
85 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Pak choy
½ stk
Eple
½–1 stk
Kruspersille
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For mer autentiske poteter, stek dem sammen med litt grovhakket chili.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Del poteter i to, og legg dem i en ildfast form. Skrell og knus hvitløk med flatsiden av kniven. Ha hvitløken i formen sammen med potetene, og vend inn 1 ss olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 10 minutter, til de er gjennomvarme. Topp potetene med salsa og aioli før servering. 
Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med 1 ss olje. Stek kyllingen i 5–6 minutter på hver side. Ha på potetkrydder og 1 ss smør, og øs smøret over kyllingfileten med en spiseskje.
Skyll og kutt pak choy i strimler. Kutt eplet i små terninger. Finhakk persille. Bland sammen pak choyen, eplet, persillen, ½ ss olivenolje og ½ ss eddik. Smak til med salt og pepper.
Server krydret kyllingfilet med spanske poteter og frisk eplesalat. 
God middag!