Kylling med indisk blomkål og potetgryte
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Blomkålbuketter
150 g
Poteter
350-400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Salt
Prinsessefilet av kylling
350 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Løk
½ stk
Kokosmelk
1 pakke
Gul curry paste
½-1 pakke
Strimlet grønnkål
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du persille eller en annen grønn urt, finhakk den og dryss den over ved servering.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Del poteter i terninger à 1 x 1 cm. Legg blomkålbuketter og potetterninger i en ildfast form og bland inn olje, smør, salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek grønnsakene i omtrent 20 minutter. Vend om underveis for å få en jevnere steking.
Del løken i tynne båter. Ha salt og pepper på kyllingen på begge sider og varm opp en stekepanne med olje. Stek kyllingen på høy varme i 3–4 minutter på hver side. Ta den ut av pannen og over på en tallerken. Skru ned varmen på pannen, ha i løken og stek den til den er blank. Tilsett kokosmelk og curry paste. Bruk curry paste etter smak, noen kan synes den er litt sterk. La sausen koke i 5–6 minutter. Når grønnsakene i ovnen har stekt i 20 minutter, ta formen ut av ovnen og hell currysausen over potetene og blomkålen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i 5–6 minutter. Ta formen ut av ovnen igjen og bland inn grønnkål og kylling. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i 2–3 minutter, til kyllingen er gjennomstekt og grønnkålen har falt sammen.
Server kylling med indisk blomkål og potetgryte.
God middag!