Torsk med stekt blomkål og cherrytomat- og kaperssjy
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- grovkvernet sort pepper
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Litt salt
Torskefilet
400 g
Blomkål
½–1 stk
Grønne bønner
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
1 ss
Salt
Røde cherrytomater
1 pakke
Kapers
1–2 ss
Extra virgin olivenolje
½–1 dl
Gressløk
½ pakke
Sitronsaft
½–1 stk
Grovkvernet sort pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag puré av blomkålen for en vri. Da koker du den mør i 7–10 minutter, kjører den fin med en stavmikser og justerer konsistensen med melk. Smak til med salt og pepper.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20–25 minutter.
Skyll fisken og tørk av den med papir. Del blomkål i buketter. Skyll grønne bønner og del dem i to. Del cherrytomater i to, grovhakk kapers og finhakk gressløk.
Stek blomkålen lett gyllen i en blanding av olje og smør i en stekepanne. Vend inn bønnene mot slutten. Krydre med salt og pepper.
Legg grønnsakene i en passende ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir. Legg fisken på toppen og krydre med salt og pepper. Stek fisk og grønnsaker midt i stekeovnen i omtrent 8–12 minutter.
Varm forsiktig cherrytomater, kapers og olivenolje i en liten kjele. Vend inn hakket gressløk. Smak til med sitronsaft og litt kvernet sort pepper.
Server torsk med bakte grønnsaker, poteter og cherrytomat- og kaperssjy. Pynt gjerne med gressløk.
God middag!