Torsk med stekt blomkål og cherrytomat- og kaperssjy

Torsk med stekt blomkål og cherrytomat- og kaperssjy

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • grovkvernet sort pepper
    • Litt salt
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Poteter
    500 g
    Litt salt
    Torskefilet
    400 g
    Blomkål
    ½–1 stk
    Grønne bønner
    1 pakke
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Smør
    1 ss
    Salt
    Røde cherrytomater
    1 pakke
    Kapers
    1–2 ss
    Extra virgin olivenolje
    ½–1 dl
    Gressløk
    ½ pakke
    Sitronsaft
    ½–1 stk
    Grovkvernet sort pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Lag puré av blomkålen for en vri. Da koker du den mør i 7–10 minutter, kjører den fin med en stavmikser og justerer konsistensen med melk. Smak til med salt og pepper.

    Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
    Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20–25 minutter.
    Skyll fisken og tørk av den med papir. Del blomkål i buketter. Skyll grønne bønner og del dem i to. Del cherrytomater i to, grovhakk kapers og finhakk gressløk.
    Stek blomkålen lett gyllen i en blanding av olje og smør i en stekepanne. Vend inn bønnene mot slutten. Krydre med salt og pepper.
    Legg grønnsakene i en passende ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir. Legg fisken på toppen og krydre med salt og pepper. Stek fisk og grønnsaker midt i stekeovnen i omtrent 8–12 minutter.
    Varm forsiktig cherrytomater, kapers og olivenolje i en liten kjele. Vend inn hakket gressløk. Smak til med sitronsaft og litt kvernet sort pepper.
    Server torsk med bakte grønnsaker, poteter og cherrytomat- og kaperssjy. Pynt gjerne med gressløk.
    God middag!