Ytrefilet av svin i soppsaus med hasselbackpoteter

Ytrefilet av svin i soppsaus med hasselbackpoteter

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
400 g
Smør
1–2 ss
Marinert ytrefilet av svin
400 g
Minisjampinjong
200 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kremfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Hønsebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Vann
½ dl
Brokkoli
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
18 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
0 g
Protein:
4 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Et triks når du skal lage hasselbackpoteter, er å legge spisepinner på hver side av poteten, så du ikke kutter helt gjennom. Du kan også legge poteten i en tresleiv, for samme resultat. Har du parmesan eller en annen god ost, riv den over potetene de siste 10 minuttene av steketiden. Tilsett en spiseskje balsamico- eller epleeddik i sausen.

Forvarm stekeoven til 220 grader varmluft, og sett på en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Vask potetene. Kutt poteter i jevnt tynne skiver – nesten igjennom (se tips). Legg potetene i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Fordel smør over potetene. Sett formen i stekeovnen, og bak potetene i omtrent 30 minutter.
Kutt svinekjøttet i 2–3 cm tykke «biffer». Skrell og finhakk hvitløk. Skrell gul løk, og kutt den i tynne skiver. Kutt sopp i to eller fire. 
Forvarm en stekepanne, og ha i olje. Brun av kjøttet i 1 minutt på hver side. Legg kjøttet over på en tallerken, og krydre med salt og pepper. 
Varm opp stekepannen igjen, og ha i olje. Stek soppen, løken og hvitløken til det er lett brunet. Hell på kremfløte, hønsebuljong og steinsoppulveret. Skyll ut kremfløtepakken med ½ dl vann, og tilsett dette i sausen. Kok opp, og la sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper (se tips). Legg i kjøttet i sausen, og la det trekke i et par minutter før servering. 
Del brokkoli i buketter, skrell og del stilken i staver. Skrell gulrøtter og del dem i staver. Kok gulrotstavene i 2 minutter. Tilsett brokkolibukettene og kok i ytterligere 3–4 minutter. Hell av vannet.
Server ytrefilet av svin med soppsaus, hasselbackpoteter, gulrot og brokkoli.
God middag!