Salade niçoise med torsk, potet- og sennepssalat og egg

Salade niçoise med torsk, potet- og sennepssalat og egg

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Egg
2 stk
(Egg)
Folvapoteter
350 g
Lys sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Rødløk
0,5 stk
Olje
Pepper
Torskefilet
300 g
Salt
Agurk
0,5 stk
Ekstra lettrømme
0,5 pakke
Gressløk
0,5 pakke
Hjertesalat
1 pakke
Sitron
0,33 stk
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server med oliven og kapers for en ekstra spenstig salat!

Kok ca 350 g folvapoteter i 20-25 minutter, eller til potene er møre.
Kok 2 stk egg i 7-9 minutter.
Kutt enden av 1 stk hjertesalat, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt salatbladene i grove biter, finsnitt 1/2 stk rødløk, og kutt 1 stk tomater og 1/2 stk agurk i terninger.
Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem tampe seg tørre i kjelen i et par minutter. Kutt potene i grove biter. Bland sammen 1 glass lys sennep, 1/2 boks ekstra lett rømme i en skål, smak til med salt og pepper, og vend inn potetbitene og romanosalaten.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre ca 300 g torskefilet med salt og pepper, og stek i 2-4 minutter på hver side, eller til fisken er gjennomstekt.
Kutt eggene i båter, og grovhakk 1/2 pk gressløk. Topp potet- og sennepssalaten med rødløken, tomatene, eggebåtene, bladpersillen og saften fra 1/3 stk sitron. Bryt fisken i stykker over salaten før servering.
God middag!