Adams saftige kjøttpai med frisk sidesalat
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Gluten
Basisvarer:
- Evt. nykvernet sort pepper
- helmelk
- Litt salt
- olivenolje
Agurk
0.5 stk
Cherrytomater
1 pakke
Egg
2 stk
Gulrot
200 g
Hjertesalat
1 pakke
Kinesisk hvitløk
0.5 stk
Kjøttdeig
350 g
Paideig
1 pakke
Rødløk
1 stk
Tomatpuré
Helmelk
1 dl
Litt salt
Evt. nykvernet sort pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt tørkede urter, som basilikum, oregano eller timian, i kjøttfyllet for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 240 grader.
Rull ut paideigen i en smurt paiform, og trykk til langs kantene, slik at paien får sin karakteristiske form. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 5 minutter.
Grovhakk rødløken, riv gulrøttene på et rivjern, og skrell og press hvitløken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Skru ned til middels høy varme, hakk opp kjøttdeigen, og tilsett løken og hvitløken. Stek videre i 2-3 minutter, til løken er blank. Ha i gulroten, og stek i ca. 1 minutt til. Tilsett 5 ss tomatpuré, smak til med salt og pepper, og la fyllet koke i et lite minutt.
Fyll det forstekte paiskallet med kjøttfyllet. Visp sammen eggene og melken i en bolle. Fordel egge- og melkeblandingen over kjøttfyllet. Kutt cherrytomater i to, og fordel dem på toppen av paifyllet. Drypp over litt olivenolje, og stek paien i ovnen i ca 25 minutter, eller til paifyllet er fast.
Kutt agurken i skiver, og skyll og grovhakk hjertesalat. Ha salaten og agurken i en skål, og vend inn litt olivenolje. Smak til med salt og pepper.
God middag!