Fiskeboller i hvit saus med reker, råkost og poteter
20-30

Fiskeboller i hvit saus med reker, råkost og poteter

Med reker får du det lille ekstra til den klassiske tradisjonsretten fiskeboller i hvit saus med frisk råkostsalat.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • skalldyr,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • salt

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Fiskeboller i hvit saus

fiskeboller i hvit saus
Fiskeboller i hvit saus (Fisk, Melk, Laktose)
700 g
karri
Karri
½–1 pakke

Råkost

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kålrot
Kålrot
1 bit
appelsin
Appelsin
1 stk
gressløk
Gressløk
1 pakke

Topping

reker
Reker (Skalldyr)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 743 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du lage karrisaus? Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje og ønsket mengde karri. La det surre i 1 minutt. Rør inn litt vann, og kok opp. Når du gjør dette avgir karrien mer smak, og den klumper seg ikke så lett.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  2. Fiskeboller i hvit saus: Hell fiskebollene og sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La fiskebollene småkoke i sausen i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Smak til med karrien.
  3. Råkost: Skrell gulrøttene og kålroten, og grovriv dem på et rivjern. Kutt skallet av appelsinen, og kutt den i biter. Finhakk gressløken. Bland sammen gulrøttene, kålroten, appelsinen og gressløken i en bolle. Press saften fra appelsinskallet over råkosten.
  4. Topping: Topp fiskebollene med rekene ved servering.