Roede
Ovnsbakt gnocchi med aromasopp, egg og mozzarella
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Gnocchi er italiensk pasta laget på poteter. Det er lite som slår gratinert gnocchi med umamirik grønnsakssaus og fersk mozzarella.
Gnocchi er italiensk pasta laget på poteter. Det er lite som slår gratinert gnocchi med umamirik grønnsakssaus og fersk mozzarella.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Gnocchi
500 g
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Aromasopp
100 g
Rød paprika
1 stk
Spinat
100 g
Moste tomater
350 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Olje
1 ss
Sukker
1 ts
Vann
1 dl
Egg
2 stk
Fersk mozzarella
1 pakke
Gressløk
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 691 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 104 g
- Protein:
- 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke vil gratinere formen, kan du servere sausen ved siden av gnocchien. Stek i så fall eggene som speilegg i en stekepanne, og topp retten med eggene og mozzarellaen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett på grillfunksjonen om du har.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Rens og kutt paprikaen i skiver. Skyll og tørk spinaten.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i rødløken, hvitløken og paprikaen, og stek videre i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett de moste tomatene, skyll ut flasken med 1 dl vann, og ha vannet i kjelen. Tilsett buljongen og basilikum- og oreganokrydderet, og gi sausen et oppkok. La sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Vend deretter inn spinaten, og smak til med salt, pepper og omtrent 1 ts sukker.
Tilbered gnocchien som anvist på pakken.
Fordel den ferdigkokte gnocchien i en stor, smurt ildfast form (se tips). Topp gnocchien med grønnsakssausen. Knekk eggene oppå grønnsakssausen, og bruk hendene til å rive mozzarellaen i mindre biter. Topp formen med mozzarellaen. Krydre med litt salt og pepper.
Stek formen høyt i ovnen i 8–10 minutter, til osten er lett gyllen. Hvis du bruker grillfunksjonen, tar det 3–5 minutter.
Skyll, tørk og finhakk gressløken. Strø gressløken over retten ved servering.
Gnocchi: 150 g Grønnsaker: 150 Egg: 1 stk Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!