Indisk kylling korma
med nanbrød og mangochutney3.81 (63)
Under 20 min
8 Ingredienser
Kylling korma er en enkel og god hverdagsrett laget fra bunnen av. Med milde smaker og varme nanbrød, er dette en familiefavoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Basmatiris
135 g
Gul løk
1 stk
Spinat
100 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Kormapaste
1 glass
Yoghurt naturell
150 g
Vann
½ dl
Nanbrød
½ pakke
Mangochutney
1 glass
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 947 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 126 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Nanbrødene kan også varmes forsiktig i en brødrister eller et toastjern.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll spinaten. Skjær kyllingen i grove biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 1 minutt, og tilsett kyllingen og kormapasten. Stek videre i 2–3 minutter. Ha i yoghurten og ½ dl vann, og kok opp. Skru ned varmen til lav varme, og la det koke under lokk i 5–7 minutter. Rør om underveis. Vend inn spinaten når det gjenstår 2 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Del nanbrødet i to, ha litt vann på dem, og stek dem i ovnen i 2–4 minutter, til de er lett gylne (se tips). Server nanbrødene og mangochutneyen til retten.
God middag!