Glutenfri
Nachos med chili con carne og ost
med syltet rødløk, salat og hvitløksdressing4.12 (608)
Under 20 min
7 Ingredienser
Hva er mer hverdagskos enn knasende nachos, saftig kjøttdeig og smeltet ost?
Hva er mer hverdagskos enn knasende nachos, saftig kjøttdeig og smeltet ost?
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olivenolje
Nachochips
½ pakke
Chili con carne
300 g
Revet ost
100 g
Rødløk
½–1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Hvitløksdressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 707 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 64 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
Fordel nachochipsene utover en stor ildfast form eller et stekebrett med bakepapir, og fordel chili con carnen over. Strø over den revne osten, og gratiner nachosen midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til osten er gyllen.
Skrell og kutt løken i to, og deretter i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Skyll og kutt tomaten små terninger. Skyll salaten i kaldt vann, og kutt den i strimler. Bland sammen tomaten og salaten i en salatbolle. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
Topp den gratinerte nachosen med den syltede rødløken, salaten og hvitløksdressingen før servering.
God middag!