Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med poteter, ertestuing og tyttebær

Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med poteter, ertestuing og tyttebær

4.15 (1304)
Under 30 min
9 Ingredienser
Det er lite som minner mer om barndommen enn den elskede klassikeren hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med rørte tyttebær.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • melk
  • smør
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Gulrot
1 stk
Ertestuing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Gul løk
½–1 stk
Kjøttdeig
350 g
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
½ pakke
Panering
¼–½ pakke
Brun saus
350 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Salt
¼–½ ts
Melk
½–1 dl
(Melk)
Rørte tyttebær
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 826 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha kaldt vann på hendene når du skal forme kjøttkakene, det gjør arbeidet lettere. Hvis du ikke vil bruke hendene, kan du bruke to spiseskjeer. Stek gjerne en prøvekjøttkake, slik at du kan justere mengden krydder. Du må gjerne ha litt dijonsennep i sausen for mer smak.

 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulroten i skiver. Kok gulroten sammen med potetene de siste 10 minuttene av potetenes koketid. Sil av vannet, og vend inn litt smør.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med ertestuing i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha ertestuingen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
 Skrell og finhakk løken. Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland inn løken, kryddermiksen, paneringen og ¼–½ ts salt. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, til du har en jevn farse. Form farsen til runde kjøttkaker (se tips).
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i 4–5 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe over det hele. Hell den brune sausen i stekepannen sammen med kjøttkakene, og la alt koke under lokk i 5–10 minutter, eller til kjøttkakene er gjennomvarme. Tilsett litt vann hvis sausen skulle bli for tykk.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!