20-30
Laktosefri
Glutenfri
Indrefilet av svin med fransk potetsalat
Deilig, saftig kjøtt med en smakfull marinade som stekes mørt i ovnen. Den syrlige potetsalaten er perfekt til.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Sulfitt,
- sennep
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
Fransk potetsalat
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
200 g
Sjalottløk
1 stk
Grønn paprika
½–1 stk
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½–1 pakke
Indrefilet av svin
Indrefilet av svin
180 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 570 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 40 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer, og stek kjøttet til det holder 65 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader. Du kan også dele fileten i skiver for raskere steking.
- Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
- Fransk potetsalat: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med kokte timian- og hvitløkspoteter i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
- Indrefilet av svin: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 8–10 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver. Hell stekesjyen over kjøttet ved servering.
- Fransk potetsalat, fortsettelse: Skrell og finhakk sjalottløken. Rens og kutt paprikaen i strimler. Kutt potetene i to. Bland potetbitene, sjalottløken, paprikaen og sennepsvinaigretten i en salatbolle. Smak til med salt og pepper.
- Restetips: Skjær resten av kjøttet i tynne skiver, og bruk det som pålegg. Kjøttet holder seg i 3–4 dager i kjøleskapet.