Pasta carbonara med halloumi og fersk persille
20-30
Vegetar

Pasta carbonara med halloumi og fersk persille

Halloumi er en kypriotisk fastost som virkelig kommer til sin rett når den stekes. Denne retten er en kombinasjon av det beste fra både Italia og Kypros.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Linguine

pasta
Pasta (Hvete)
150–200 g

Carbonara halloumi

egg
Egg (Egg)
2 stk
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
gul løk
Gul løk
½ stk
halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g

Topping

bladpersille
Bladpersille
1 bunt

Salat

tobladssalat
Tobladssalat
50 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1050 kcal
  • Fett 59 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du en sitron liggende? Skrubb den godt, og finriv litt av skallet (kun det gule) over retten for deilig syre.

  1. Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  2. Carbonara halloumi: Pisk sammen eggeplommene, crème fraîchen og Grande Premium-osten i en skål. Skrell og kutt løken i terninger. Kutt halloumien i små biter.
  3. Carbonara halloumi, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter, eller til den er blank, og ha den over på en tallerken. Ha litt mer olje i stekepannen, og stek halloumibitene i 1–2 minutter, til de er sprø. Vend inn egg- og crème fraîchesausen og løken. Smak til med salt og pepper. Sausen må ikke koke, da sprekker eggene.
  4. Salat: Skyll og tørk tobladssalaten. Ha den over i en salatbolle, og topp med litt balsamicovinaigrette. Server salaten til retten.
  5. Topping: Skyll, tørk og finhakk persillen. Strø persillen over pastaen før servering.
  6. God middag!