Pad thai med kyllingkjøttdeig, fullkornsnudler og hakkede peanøtter
Roede
Laktosefri

Pad thai med kyllingkjøttdeig

fullkornsnudler og hakkede peanøtter
4.16 (757)
Under 30 min
12 Ingredienser
Pad thai er en Thailands mest kjente retter. Vår Roedevariant er laget med en smakfull saus, fullkornsnudler og kyllingkjøttdeig. Toppet med peanøtter!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
Fullkornsnudler
½ pakke
(Egg, Hvete)
Daddelchutney
1 glass
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Vann
1 dl
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Vårløk
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Egg
1–2 stk
(Egg)
Olje
1 ts
Lime
1 stk
Peanøtter
½ pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Srirachasaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 711 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland nudlene inn i kjøttet, grønnsakene og sausen, eller server det hver for seg.

 Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell vannet av de ferdigkokte nudlene, og skyll dem raskt i kaldt vann.
 Bland sammen daddelchutneyen, soya- og ingefærsausen og 1 dl vann i en skål.
 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulrøttene i to, og så i tynne skiver på skrå.
 Varm opp en wokpanne eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 1–2 minutter på hver side, til den får en stekeskorpe. Del den opp, og stek videre til kjøttet er gjennomstekt, og legg det over på en tallerken. Ha sjalottløken, hvitløken, halvparten av vårløken og gulrøttene i pannen, og stek under omrøring i et par minutter. Knekk eggene i pannen, og stek videre under omrøring i et par minutter. Tilsett kjøttet, og rør inn pad thai-sausen. Gi det hele et lite oppkok. Smak til med salt. Topp med resten av vårløken (se tips). 
 Kutt limen i båter. Topp retten med saft fra limen og peanøttene. Server srirachasausen til retten. 
100 g Pad thai: 300 g Peanøtter: 10 g Energiinnhold: ca. 580 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!