Salat med asparges, sprøstekte krydderpoteter, smilende egg og ramsløkdressing
25-35
Glutenfri
Vegetar

Salat med asparges, sprøstekte krydderpoteter, smilende egg og ramsløkdressing

Dette er en smakfull og mettende vegetarsalat, med sprø asparges og krydderpoteter, smilende egg og frisk ramsløkdressing..

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Krydderstekte poteter og kjerner

poteter
Poteter
350 g
urtemiks
Urtemiks
½ pakke
kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
Olje
1 ts

Smilende egg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Salat

asparges
Asparges
250 g
rødløk
Rødløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke

Ramsløkaioli

aioli med ramsløk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
⅓ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 550 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Krydderstekte poteter og kjerner: Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Strø over urtemiksen og kjerneblandingen de siste 5 minuttene, slik at de blir sprø og lett gylne. 
  3. Smilende egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Del eggene i to.
  4. Salat: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Fjern den nederste delen av aspargesen, omtrent 2–4 cm, eller der den brekker naturlig. Kok aspargesen i 2–3 minutter. Hell av vannet, og avkjøl aspargesen i kaldt vann. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Kutt tomaten i terninger. Skyll og tørk hjertesalaten. Riv eller kutt hjertesalaten i mindre biter.
  5. Salat, fortsettelse: Fordel salaten, grønnsakene, potetene og kjerneblandingen på et stort serveringsfat og bland inn balsamicovinaigretten. Legg de kokte eggene på toppen. Topp salaten med litt salt og nykvernet pepper.
  6. Ramsløkaioli: Server ramsløkaiolien til retten. 
  1. Salat: 180 g Poteter: 150 g Egg: 1 stk Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal.