Krydderstekt kylling i brioche-hamburgerbrød med ramsløkaioli, ovnsbakte potetstaver og paprika
20-30

Krydderstekt kylling i brioche-hamburgerbrød med ramsløkaioli, ovnsbakte potetstaver og paprika

Perfekt krydret lårkjøtt av kylling gjør dette til en ekstra saftig vri på hamburgeren, full av smak. Den gode ramsløkaiolien setter kronen på verket.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte potetstaver og paprika

bakepotet
Bakepotet
1 stk
rød paprika
Rød paprika
2 stk

Krydderstekt kylling

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
paprikakrydder
Paprikakrydder
½ pakke
Smør (Melk)
½ ss

Hamburgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Tilbehør

ruccola
Ruccola
50 g
aioli med ramsløk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 766 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend potetstavene i maisstivelse før du steker dem, det gjør at de blir ekstra sprø.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte potetstaver og paprika: Skyll og kutt poteten i staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg dem gjerne med litt mellomrom, så blir de litt sprø. Stek poteten i ovnen i 20–25 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Rens paprikaen, og del den i to på langs. Legg paprikaen med skinnsiden opp i en ildfast form, drypp over litt olje, og stek den i ovnen sammen med poteten de 12 siste minuttene av steketiden.
  3. Krydderstekt kylling: Skjær kyllingen i to. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side. Krydre med paprikakrydderet, salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels varme, og ha i ½ ss smør. La kyllingen surre i pannen til potetene er ferdig. 
  4. Hamburgerbrød: Varm brioche-hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
  5. Tilbehør: Skyll og tørk ruccolaen. Fyll brioche-hamburgerbrødene med ramsløkaiolien, ruccolaen, kyllingen og den stekte paprikaen.