Fiskeburgere med rask kimchi og curry- og mangodressing
20-30
Roede
Laktosefri

Fiskeburgere med rask kimchi og curry- og mangodressing

Rask, hjemmelaget koreansk kimchi laget av kinakål smaker perfekt sammen med fiskeburgeren og den gode curry- og mangodressingen.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • olje
  • soyasaus
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper

Ovnsbakt søtpotet og tomat

søtpotet
Søtpotet
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
Olje
1 ts

Rask kimchi

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
gulrøtter
Gulrøtter
200 g
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
sitron
Sitron
½ stk
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Salt
⅓ ts

Fiskeburgere

Lofotburgere med torsk og sei
Lofotburgere med torsk og sei (Fisk, Selleri, Sennep)
250 g

Tilbehør

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 641 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kimchi er fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Denne oppskriften er en kjemperask variant av den supersunne retten fra Korea. Kinakålen og gulrøttene kan også blandes til en salat, eller stekes sammen med hvitløken.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt søtpotet og tomat: Skyll og kutt søtpoteten i skiver. Kutt tomaten i to. Fordel søtpotetskivene og tomaten utover et stort stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten og tomaten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Rask kimchi: Skrell og finhakk hvitløken. Skrell gulrøttene, og skyll kinakålen. Kutt gulrøttene og kinakålen i strimler. Bland sammen hvitløken, gulrøttene og kinakålen i en skål. Bland inn 1–2 ss soyasaus, litt saft fra sitronen, ønsket mengde av chiliflakene, sesamfrøene og ⅓ ts salt. Rør om et par ganger før servering. 
  4. Fiskeburgere: Stek fiskeburgerne i ovnen sammen med søtpoteten de siste 8–10 minuttene av søtpotetens steketid.
  5. Tilbehør: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering. Server curry- og mangodressingen til retten.
  1. Fiskeburger: 1 stk Hamburgerbrød: ½ stk  Søtpotet: 75 g Rask kimchi: 100 g Curry-og mangodressing 1 ss Energiinnhold: ca. 420 kcal.