Høstgryte med storfe- og fårekjøttdeig, rotgrønnsaker, rødvinssaus og potetmos
30-45
Roede
Glutenfri

Høstgryte med storfe- og fårekjøttdeig, rotgrønnsaker, rødvinssaus og potetmos

Denne hjemmelagde gryten med høstens rotgrønnsaker og storfe- og fårekjøttdeig, er ekstra god servert med potetmos og rødvinssaus.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • margarin
  • olje
  • vann
  • salt
  • pepper

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
½–2 dl
Margarin (Melk)
1 ss

Høstgryte

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
200 g
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
purre
Purre
½–1 stk
kjøttdeig av storfe og får
Kjøttdeig av storfe og får
300 g
urtemiks
Urtemiks (Sulfitt)
1 pakke
rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 674 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell potetene hvis du vil ha en finere potetmos. Tilsett gjerne muskatnøtt i potetmosen for ekstra god smak.

  1. Potetmos: Kok potetene i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
  2. Høstgryte: Skrell hvitløken, løken, gulrøttene og selleriroten. Kutt purren i to, og skyll den fri for jord. Finhakk hvitløken, og kutt løken, gulrøttene og selleriroten i terninger. Kutt purren i skiver.
  3. Høstgryte, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha i grønnsakene. Stek det hele i omtrent 3 minutter, til grønnsakene er gylne. Krydre med urtemiksen og pepper. Hell over rødvinssausen og 1 dl vann, og kok opp. La gryten småkoke i omtrent 15 minutter. Rør om underveis. Smak til med salt og pepper. 
  4. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss margarin. Spe på med ½–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  5. God middag! 
  1. Potetmos: 150 g Gryte: 300 g Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).