Karbonader med grønnsaker og potetmos, brokkoli og løksjy
20-30
Roede

Karbonader med grønnsaker og potetmos, brokkoli og løksjy

Ferdiglagde karbonader med grønnsaker og potetmos gjør denne retten til en rask, enkel og god middag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • margarin
  • hvetemel
  • soyasaus
  • vann
  • salt
  • pepper

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
300–500 g

Karbonader

karbonader med grønnsaker
Karbonader med grønnsaker
360 g

Kokte grønnsaker

kålrot
Kålrot
300 g
brokkoli
Brokkoli
½–1 stk

Løksjy med soyasaus

gul løk
Gul løk
1 stk
oksebuljong
Oksebuljong
½ pakke
Margarin (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Vann
4 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 733 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 57 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Erstatt hvetemelet med maisstivelse og glutenfri soyasaus, for en glutenfri saus. Smak til sausen med for eksempel nykvernet svart pepper, sennep eller urter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg pakken med potetmos i det kokende vannet, og la den småkoke i 10–15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål før servering.
  3. Karbonader: Fordel karbonadene i en ildfast form. Stek karbonadene i ovnen i omtrent 10 minutter, til de er gjennomvarme.
  4. Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt kålroten i terninger. Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken, og kutt den i biter. Kok kålroten i 3 minutter. Tilsett brokkolien, og kok det hele i 4–5 minutter til. Sil vannet av de ferdigkokte grønnsakene.
  5. Løksjy med soyasaus: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1 ss margarin. Stek løken i et par minutter, til den er litt gyllen. Bland inn 1 ss hvetemel, oksebuljongen, 1 ss soyasaus og 4 dl vann. Kok opp, og la sausen småkoke i minst 5 minutter. Smak til med pepper og soyasaus (se tips).
  6. God middag!
  1. Karbonader: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus med løk: 2 ss Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).