Panert seifilet med grønne erter, poteter og løksjy
30-45
Roede

Panert seifilet med grønne erter, poteter og løksjy

Sprøstekt, hjemmelaget panert seifilet, milde smaker. Sunn og god hverdagsmat med grønnsaker og løksjy.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • margarin
  • soyasaus
  • vann
  • salt
  • pepper

Kokte poteter og grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
200 g
grønne erter
Grønne erter
125 g

Panert fisk

egg
Egg (Egg)
1 stk
panering
Panering
75 g
seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
Hvetemel (Egg, Hvete)
4 ss
Margarin (Melk)
1 ss

Løksjy

gul løk
Gul løk
1 stk
Margarin (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
½ ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Vann
3 dl

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 574 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en glutenfri løksjy kan du tilsette maisstivelse/maisenna istedenfor hvetemel. Fisken kan også vendes i maistivelse. Tilsett litt grønnsak- eller kyllingbuljong i løksjyen for mer smak.

  1. Kokte poteter og grønnsaker: Skyll potetene. Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Panert fisk: Visp sammen eggene med en gaffel i en bolle. Ha 5 ss hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med salt og pepper. Vend fisken først i melet, så i eggene, og til slutt i paneringen. Legg fisken på en tallerken. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1–2 ss margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, til den er gyllen og sprø.
  3. Kokte grønnsaker og grønnsaker, fortsettelse: Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i skiver på skrå. Kok gulrøttene i vannet sammen med potetene de siste 3–4 minuttene av potetenes koketid, og tilsett ertene når det gjenstår omtrent 2 minutter. Hell av vannet, og dekk kjelen med et lokk. 
  4. Løksjy: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en vid kjele til middels til høy varme, og ha i 1 ss margarin. Stek løken i 8–10 minutter, til den er gyllen. Rør inn ½ ss hvetemel, 1 ss soyasaus og 3 dl vann (se tips). Kok opp, og la løksjyen småkoke i minst 5 minutter. Smak til med soyasaus, salt og pepper.
  5. Tilbehør: Del sitronen i båter, og server båtene til retten. 
  1. Seibiff: 150 g Grønnsaker: 150 g Kokt potet: 150 g Løksjy: 2 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).