Mørkokt svinebog med surkål, ovnsbakte grønnsaker og brun saus
30-45
Roede

Mørkokt svinebog med surkål, ovnsbakte grønnsaker og brun saus

Svinebog trenger lang koketid for å bli mør, og her har vi gjort jobben for deg. Nyt mørt og saftig svinekjøtt, dette smaker av norske tradisjoner.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • pepper
  • salt

Ovnsbakte grønnsaker

kålrot
Kålrot
300 g
rødløk
Rødløk
1 stk
Olje
1 ts

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Kjøtt og saus

mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
brun saus
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
200 g

Surkål og sennep

surkål
Surkål
450 g
grov sennep
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 599 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en potetmos, hvis du vil. Bruk en visp eller stapper, og mos de kokte potetene sammen med 1 ss margarin. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt kålroten i staver. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
  3. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  4. Kjøtt og saus: Ha kjøttet, kraften fra pakken og den brune sausen i en kjele. Kok opp, og la kjøttet småkoke under lokk i omtrent 15 minutter. Ta kjøttet ut av kjelen, og skjær det i skiver. Ha det tilbake i sausen.
  5. Surkål: Hell surkålen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  6. Sennep: Server sennepen til retten.
  1. Poteter: 150 g Surkål: 100 g Grønnsaker: 100 g Kjøtt: 125 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).