Soyabakt laksefilet med ingefær- og koriandersyltede gulrøtter og jasminris
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Soyabakt laksefilet med ingefær- og koriandersyltede gulrøtter og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • soyasaus
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Ingefær- og koriandersyltede gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
ingefær
Ingefær
1 bit
koriander
Koriander
1 bunt
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Soyabakt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 859 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 110 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også glasere gulrøttene. Kok dem i omtrent 5 minutter, hell av vannet, og tilsett 2 ss honning. La det surre i kjelen til honningen sitter godt rundt gulrøttene. Tilsett finrevet ingefær.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Ingefær- og koriandersyltede gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver på langs med en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt ingefæren i tynne skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn gulrøttene og ingefæren. La gulrøttene og ingefæren trekke i laken frem til servering. Rør inn korianderen før servering. 
  4. Soyabakt laksefilet: Legg fisken i en smurt ildfast form. Fordel 1 ss soyasaus og 1 ss smør over fisken, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  5. God middag!