Hjemmelaget pasta bolognese med ruccola og Grande Premium
20-30

Hjemmelaget pasta bolognese med ruccola og Grande Premium

Pasta med kjøttsaus er både enkelt, godt og barnevennlig. Denne middagen er rett og slett en familiefavoritt, og en sikker vinner på middagsbordet.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Bolognesesaus

kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
stangselleri
Stangselleri (Selleri)
1 stilk
gulrot
Gulrot
1 stk
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
Vann
2 dl

Pasta linguine

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Tilbehør

ruccola
Ruccola
50 g
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 835 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 91 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gjerne sausen lenger enn oppgitt i oppskriften, eller lag den klar dagen før. På den måten vil smakene komme bedre frem. 1 ts sukker vil balansere ut bitterheten fra tomatene.

  1. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til pastaen. 
  2. Bolognesesaus: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt.
  3. Bolognesesaus, fortsettelse: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll stangsellerien, og skrell gulroten. Kutt stangsellerien og gulroten i små terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 2–3 minutter, til de er gylne. Ha i 2 dl vann, og la det småkoke under lokk i omtrent 5 minutter. Tilsett den stekte kjøttdeigen, de hakkede tomatene, oksebuljongen og basilikum- og oreganokrydderet. La sausen småkoke i 10–15 minutter, til den har tyknet. Smak til med salt og pepper.
  4. Pasta linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  5. Tilbehør: Skyll og tørk ruccolaen. Topp retten med ruccolaen, Grande Premium-osten, grovkvernet pepper og litt olivenolje.