Grønnsakssuppe med vossakorv, rotgrønnsaker og flatbrød
30-45

Grønnsakssuppe med vossakorv, rotgrønnsaker og flatbrød

Klassisk og tradisjonsrik suppe med pølser og høstens søte rotgrønnsaker slår alltid an. Denne retten smaker minst like godt dagen etterpå.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper

Høstsuppe med vossakorv og rotgrønnsaker

grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
2 pakke
purre
Purre
1 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
kålrot
Kålrot
300 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
vossakorv
Vossakorv (Melk, Laktose)
250 g
Vann
1 l

Til servering

bladpersille
Bladpersille
½ bunt
Røros-flatbrød
Røros-flatbrød (Hvete, Rug, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 589 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du lar suppen koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Server godt smør eller rømme til flatbrødet.

  1. Høstsuppe med vossakorv og rotgrønnsaker, forberedelse: Kok opp 1 liter vann i en stor kjele, og ha i grønnsaksbuljongen.
  2. Høstsuppe med vossakorv og rotgrønnsaker: Del purren i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i skiver. Skrell bakepoteten, kålroten og gulrøttene, og kutt dem i terninger. Trekk skinnet av pølsen, og skjær den i biter.    
  3. Høstsuppe med vossakorv og rotgrønnsaker, fortsettelseHa potetene, gulrøttene og kålroten i kjelen fra punkt 1. La suppen småkoke på lav varme i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er møre (se tips). Ha pølsen og purren i suppen når det gjenstår 5 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper. Om suppen blir for tykk, kan du ha i litt mer vann. 
  4. Servering: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Server persillen og flatbrødet til retten.