30-45
Roede
Mørkokt svinebog med surkål, ovnsbakte grønnsaker og brun saus
Svinebog trenger lang koketid for å bli mør, og her har vi gjort jobben for deg. Nyt mørt og saftig svinekjøtt, dette smaker av norske tradisjoner.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- pepper
- salt
Ovnsbakte grønnsaker
Kålrot
300 g
Rødløk
1 stk
Olje
1 ts
Kokte poteter
Poteter
350 g
Kjøtt og saus
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
200 g
Surkål og sennep
Surkål
450 g
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 599 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag en potetmos, hvis du vil. Bruk en visp eller stapper, og mos de kokte potetene sammen med 1 ss margarin. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt kålroten i staver. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
- Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Kjøtt og saus: Ha kjøttet, kraften fra pakken og den brune sausen i en kjele. Kok opp, og la kjøttet småkoke under lokk i omtrent 15 minutter. Ta kjøttet ut av kjelen, og skjær det i skiver. Ha det tilbake i sausen.
- Surkål: Hell surkålen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Sennep: Server sennepen til retten.
- Poteter: 150 g Surkål: 100 g Grønnsaker: 100 g Kjøtt: 125 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).