20-30
Roede
Vegetar
Vegetarpizza med skjørost, grønnkål og syltet rødløk
Pizzaer laget med fullkornsbunner, toppet med skjørost fra Rørosmeieriet, sprø grønnkål og sopp, utgjør en sunn, god og inspirerende middag.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- vann
- olje
- soyasaus
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Pizza
Sjampinjong
200 g
Grønnkål
100 g
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Pizzabunn av fullkorn (Hvete, Rug)
2–4 stk
Pizzasaus
½–1 pakke
Skjørost (Melk, Laktose)
½ pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Olje
½ ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Olivenolje
½ ss
Tomatsalat
Tomater
2 stk
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 509 kcal
- Fett 13 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bytt plass på stekebrettene underveis i steketiden hvis du steker flere pizzaer samtidig. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, og dermed et likere resultat.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Bruk gjerne pizzafunksjonen.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Pizza: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i omtrent 4 minutter, til den er litt gyllen. Ha i ½ ss soyasaus, og krydre med litt salt og pepper. Bland sammen grønnkålen, ½ ss olivenolje, kryddermiksen og litt salt i en skål.
- Pizza, fortsettelse: Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Fordel pizzasausen jevnt utover pizzabunnene, og fordel skjørosten og Grande Premium-osten på bunnene. Topp med den marinerte grønnkålen og den stekte soppen. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen (se tips).
- Tomatsalat: Kutt tomatene i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Bland tomatene og ruccolaen sammen i en skål.
- Servering: Topp de ferdigstekte pizzaene med den syltede rødløken og tomatsalaten.
- Pizza: 1½ stk Salat: 75 g Energiinnhold: ca. 450 kcal.