Vegetarpizza med skjørost, grønnkål og syltet rødløk
20-30
Roede
Vegetar

Vegetarpizza med skjørost, grønnkål og syltet rødløk

Pizzaer laget med fullkornsbunner, toppet med skjørost fra Rørosmeieriet, sprø grønnkål og sopp, utgjør en sunn, god og inspirerende middag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • soyasaus
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Pizza

sjampinjong
Sjampinjong
200 g
grønnkål
Grønnkål
100 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
pizzabunn av fullkorn
Pizzabunn av fullkorn (Hvete, Rug)
2–4 stk
pizzasaus
Pizzasaus
½–1 pakke
skjørost
Skjørost (Melk, Laktose)
½ pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Olje
½ ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Olivenolje
½ ss

Tomatsalat

tomater
Tomater
2 stk
ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 509 kcal
  • Fett 13 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt plass på stekebrettene underveis i steketiden hvis du steker flere pizzaer samtidig. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, og dermed et likere resultat.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Bruk gjerne pizzafunksjonen.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
  3. Pizza: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i omtrent 4 minutter, til den er litt gyllen. Ha i ½ ss soyasaus, og krydre med litt salt og pepper. Bland sammen grønnkålen, ½ ss olivenolje, kryddermiksen og litt salt i en skål. 
  4. Pizza, fortsettelse: Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Fordel pizzasausen jevnt utover pizzabunnene, og fordel skjørosten og Grande Premium-osten på bunnene. Topp med den marinerte grønnkålen og den stekte soppen. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen (se tips). 
  5. Tomatsalat: Kutt tomatene i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Bland tomatene og ruccolaen sammen i en skål.
  6. Servering: Topp de ferdigstekte pizzaene med den syltede rødløken og tomatsalaten.
  1. Pizza: 1½ stk Salat: 75 g Energiinnhold: ca. 450 kcal.