20-30
Glutenfri
Vegetar
Jambalaya med quinoa og fetaost
Jambalaya kommer opprinnelig fra sørstatene, og kan minne litt om paella. En inspirerende rett, med masse smak.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Jambalaya
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Søtpotet
1 stk
Selleristang (Selleri)
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Basilikum og oregano
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Ferdigkokt quinoa
200 g
Vann
3 dl
Topping
Vårløk
½ pakke
Bladpersille
1 bunt
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Tilbehør
Spinat
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 472 kcal
- Fett 12 g
- Karbohydrater 66 g
- Protein 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt tabasco og tamarisaus i jambalayaen for en mer autentisk smak. Har du kapers i kjøleskapet, tilsett gjerne 3-4 ts for mer umami.
- Jambalaya: Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt sjalottløken i terninger. Skyll søtpoteten. Kutt søtpoteten og selleristangen i mindre biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
- Jambalaya, fortsettelse: Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, sjalottløken, søtpoteten, selleristangen, 1 ts av chipotlemiksen og halvparten av basilikum- og oreganokrydderet i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen, 3 dl vann, og la det hele småkoke under lokk i omtrent 10 minutter. Ha i quinoaen og kok videre i 3 minutter. Smak til med salt og pepper, og mer av chipotlemiksen.
- Topping: Skyll og tørk vårløken og bladpersillen. Kutt vårløken i skiver og finhakk bladpersillen. Smuldre fetaosten over jambalayaen, og topp det hele med bladpersillen og vårløken.
- Tilbehør: Skyll og tørk spinaten, og topp med litt olivenolje.
- Vel bekomme!