Jambalaya med quinoa og fetaost
20-30
Glutenfri
Vegetar

Jambalaya med quinoa og fetaost

Jambalaya kommer opprinnelig fra sørstatene, og kan minne litt om paella. En inspirerende rett, med masse smak.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Jambalaya

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
søtpotet
Søtpotet
1 stk
selleristang
Selleristang (Selleri)
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
ferdigkokt quinoa
Ferdigkokt quinoa
200 g
Vann
3 dl

Topping

vårløk
Vårløk
½ pakke
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g

Tilbehør

spinat
Spinat
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 472 kcal
  • Fett 12 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt tabasco og tamarisaus i jambalayaen for en mer autentisk smak. Har du kapers i kjøleskapet, tilsett gjerne 3-4 ts for mer umami.

  1. Jambalaya: Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt sjalottløken i terninger. Skyll søtpoteten. Kutt søtpoteten og selleristangen i mindre biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. 
  2. Jambalaya, fortsettelse: Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, sjalottløken, søtpoteten, selleristangen, 1 ts av chipotlemiksen og halvparten av basilikum- og oreganokrydderet i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen, 3 dl vann, og la det hele småkoke under lokk i omtrent 10 minutter. Ha i quinoaen og kok videre i 3 minutter. Smak til med salt og pepper, og mer av chipotlemiksen. 
  3. Topping: Skyll og tørk vårløken og bladpersillen. Kutt vårløken i skiver og finhakk bladpersillen. Smuldre fetaosten over jambalayaen, og topp det hele med bladpersillen og vårløken.
  4. Tilbehør: Skyll og tørk spinaten, og topp med litt olivenolje.
  5. Vel bekomme!