Vegetarmoussaka med aubergine og tomatsalat med feta
30-45
Glutenfri
Vegetar

Vegetarmoussaka med aubergine og tomatsalat med feta

Dette er en vegetarisk vri på en rett som stammer fra Midtøsten. Klassisk for moussaka er auberginen, det er den som gir retten sin nydelige smak.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • kanel
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Tomatsaus

rødløk
Rødløk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
grønne linser
Grønne linser
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
1 ts
Kanel
½ ts

Aubergine

aubergine
Aubergine
1 stk

Moussaka

bechamelsaus
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g

Tomat- og fetasalat

tomater
Tomater
2 stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
oliven
Oliven
1 pakke
Olivenolje
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 548 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Blir det rester, smaker moussakaen like godt dagen etter, både i matpakken, til lunsj eller middag.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Tomatsaus: Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Skrell og riv gulrøttene på den grove siden av et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i 2 minutter. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Tilsett hvitløken, gulrøttene, de hakkede tomatene, det tyrkiske krydderet, grønnsaksbuljongen, linsene og 1 dl vann. Kok opp, og smak til med 1 ss eddik, 1 ts sukker, ½ ts kanel, salt og pepper. Skru ned varmen, og la sausen småkoke til du skal sette sammen moussakaen. 
  3. Aubergine: Kutt auberginen i tynne skiver på langs. Drypp over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i 10 minutter. 
  4. Moussaka: Ha et lag av tomatsausen i bunnen av en smurt ildfast form. Topp tomatsausen med et tynt lag av bechamelsausen, og så et lag av aubergineskivene. Forsett med et lag til av tomatsausen, aubergineskivene, og avslutt med bechamelsausen (se tips). Stek moussakaen i ovnen i omtrent 25–30 minutter.
  5. Tomat- og fetasalat: Kutt tomatene i skiver, legg dem utover en tallerken og smuldre over fetaosten. Topp med olivenene, drypp over ½ ss olivenolje, og krydre med salt og pepper.