Gul linsedhal med ovnsbakt flaskegresskar, mangochutney, eple, raita og nanbrød
30-45
Vegetar

Gul linsedhal med ovnsbakt flaskegresskar, mangochutney, eple, raita og nanbrød

Dhal er en sentral rett i det indiske kjøkkenet. En mettende og proteinrik middag med gule linser, bakt flaskegresskar og nystekt, varmt nanbrød.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt flaskegresskar

flaskegresskar
Flaskegresskar
½ stk
kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke

Gul linsedhal

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
½–1 glass
linsemiks
Linsemiks
125 g
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
lime
Lime
1 stk
Vann
1 dl

Tilbehør

nanbrød
Nanbrød (Hvete)
1 pakke
mangochutney
Mangochutney
1 glass
raita
Raita (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1187 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 170 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar gjerne på gresskarfrøene. Skyll og tørk dem. Vend dem i olje, og stek dem i oven på 180 grader i 15–20 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakt flaskegresskar: Skyll gresskaret godt. Kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt deretter gresskaret i skiver. Fordel skivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gresskarskivene i ovnen i 15–20 minutter. Ta ut stekebrettet etter 15 minutter, og strø over kjerneblandingen. Stek det hele videre i 5 minutter eller til frøene er gylne. 
  3. Gul linsedhal: Skrell løken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og eplet i terninger.
  4. Gul linsedhal, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i ønsket mengde av butter chicken-pasten, og la det surre i et lite minutt. Tilsett deretter hvitløken, løken og eplebitene, og stek videre i omtrent 3 minutter, eller til løken er gyllen. Ha i linsene, kokosmelken og 1 dl vann, og gi det hele et oppkok. Skru ned varmen, og la gryten småkoke i 12–15 minutter. Rør om innimellom. Smak til med salt, pepper og saft fra limen før servering.
  5. Nanbrød: Varm nanbrødene i ovnen i 2–3 minutter. 
  6. Tilbehør: Server mangochutneyen, raitaen og nanbrødene til retten.
  7. Restetips: Lag en enkel gresskarsuppe med restene etter gresskaret. Kok opp 3 dl vann eller kokosmelk, løk, gresskar og grønnsaksbuljong, og miks sammen med en stavmikser. Ha gjerne litt hvitløk, chili og ingefær i.