Vegetarisk søtpotetburger med chilimajones og guacamole
30-45
Vegetar

Vegetarisk søtpotetburger med chilimajones og guacamole

Sprø panering gjør den møre søtpoteten enda bedre, og kombinert med deilig chilimajones, sprø nachos og frisk salat, er dette en burger å lengte etter.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • hvetemel
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Søtpotetburger

søtpotet
Søtpotet
1 stk
egg
Egg (Egg)
2 stk
panering
Panering
75 g
Hvetemel (Egg, Hvete)
3 ss

Friske grønnsaker

rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk

Hamburgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
nachos
Nachos
½ pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
guacamole
Guacamole
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1034 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 132 g
  • Protein 19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland litt røkt chilipulver sammen med melet når du panerer søtpotetskivene.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Søtpotetburger: Skrell og kutt søtpoteten i centimetertykke skiver. Visp sammen eggene med en gaffel i en bolle. Ha 3 ss hvetemel på én tallerken, og paneringen på en annen. Vend søtpotetskivene først i melet, deretter i eggene, og til slutt i paneringen. Legg de panerte søtpotetskivene over på en tallerken. 
  3. Søtpotetburger, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek søtpotetskivene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir, og krydre med salt og pepper. Stek søtpotetskivene i ovnen 15–18 minutter.
  4. Friske grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i skiver. Skyll og kutt tomaten i skiver. Plukk bladene av salaten, skyll dem i kaldt vann, og tørk dem. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Legg grønnsakene på et fat, eller i hver sin serveringsskål.
  5. Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Pass på at de ikke svir seg.
  6. Tilbehør: Skyll og kutt limen i båter.
  7. Servering: Sett sammen burgere av hamburgerbrødene, søtpotetburgerne, grønnsakene, nachosen, chilimajonesen og guacamolen. Server limebåtene og resten av nachosen til burgeren.