Kylling i rød curry med sprø grønnsaker og jasminris
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Kylling i rød curry med sprø grønnsaker og jasminris

En god og varmende curry som tar deg på en reise til Thailand. Hell currysausen over jasminrisen, og nyt en fantastisk smakseksplosjon.

Ingredienser

Allergener
  • Soya

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • soyasaus

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Rød curry

rødløk
Rødløk
½ stk
gul paprika
Gul paprika
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
lime
Lime
1 stk
rød currypaste
Rød currypaste
1 ss
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 716 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan steke grønnsakene i en egen stekepanne, og tilsette den kokte risen. Smak til med soyasaus, chiliflak og fish sauce. Rør sammen to egg, og vend dem inn i risen. Vips, så har du deilig stekt ris! Dryss også gjerne litt koriander over retten hvis du har.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken (se tips).
  2. Rød curry: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll pak choyen, og kutt den i strimler. Skjær kyllingen i strimler. Behold fettet på kyllingen, det smelter i pannen og gir god smak. Kutt limen i to. 
  3. Rød curry, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen, og legg den over på en tallerken. Ha rødløken og paprikaen i pannen, og stek det i 3–4 minutter. Ha kyllingen tilbake i pannen, og tilsett ønsket mengde av currypasten. Stek det hele i 1–2 minutter. Tilsett kokosmelken, hønsebuljongen og 1 dl vann. Kok opp, og smak til med soyasaus, salt, pepper og saft fra limen. Bland inn pak choyen rett før servering. 
  4. Servering: Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.