Ingredienser
1 pers
Allergener
- Fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
Kokt potet
Bakepotet
1 stk
Persillesmør
Sjalottløk
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Smør (Melk)
30 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Pannestekt lyr
Lyrfilet (Fisk)
165 g
Grønnkål
Sjalottløk
½ stk
Grønnkål
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 650 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 61 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag potetmos i stedet: Skrell og kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og mos potetene med litt melk og smør, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Kokte potet: Del bakepoteten i 6 biter. Kok potetbitene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Persillesmør: Skrell og finhakk hele sjalottløken. Skyll, tørk og finhakk persillen. Smelt 30 g smør i en liten kjele, og ha i halvparten av sjalottløken. La det småkoke i omtrent 5 minutter, til smøret er nøttebrunt. Bland inn persillen og 1 ss soyasaus rett før servering.
- Pannestekt lyr: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den med skinnsiden ned i omtrent 4 minutter. Snu fisken, og stek den i omtrent 2 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Legg fisken over på en tallerken.
- Grønnkål: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek resten av sjalottløken i 2 minutter, og ha i grønnkålen. Stek grønnsakene i 2–3 minutter til, eller til grønnkålen har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper.
- Med ønske om et godt måltid!