Pannestekt lyr med grønnkål og persillesmør
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt lyr med grønnkål og persillesmør

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje

Kokt potet

bakepotet
Bakepotet
1 stk

Persillesmør

sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Smør (Melk)
30 g
Soyasaus (Soya)
1 ss

Pannestekt lyr

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
165 g

Grønnkål

sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
grønnkål
Grønnkål
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 650 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag potetmos i stedet: Skrell og kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og mos potetene med litt melk og smør, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

  1. Kokte potet: Del bakepoteten i 6 biter. Kok potetbitene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Persillesmør: Skrell og finhakk hele sjalottløken. Skyll, tørk og finhakk persillen. Smelt 30 g smør i en liten kjele, og ha i halvparten av sjalottløken. La det småkoke i omtrent 5 minutter, til smøret er nøttebrunt. Bland inn persillen og 1 ss soyasaus rett før servering.
  3. Pannestekt lyr: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den med skinnsiden ned i omtrent 4 minutter. Snu fisken, og stek den i omtrent 2 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Legg fisken over på en tallerken.
  4. Grønnkål: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek resten av sjalottløken i 2 minutter, og ha i grønnkålen. Stek grønnsakene i 2–3 minutter til, eller til grønnkålen har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper. 
  5. Med ønske om et godt måltid!